TEST GRIPAL INFLUENZA A SI B – Bucuresti/Ilfov

Test rapid depistare virusuri gripale influenza A si B:
150 Lei


Pentru transport, se pot percepe taxe suplimentare, in functie de locatie.

Constanta Andrei
Constanta Andrei
21/08/2023
Oana Lis
Oana Lis
18/08/2023
Am apelat cu încredere la serviciile dumneavoastră și suntem foarte mulțumiți, sunteti operativi și aveți doctori buni cu care colaborați. Uneori ai nevoie acasă de ajutor medical și aceasta e cea mai buna soluție la nevoie, pentru o calitate bună a vieții pacientului. Multumim ca existați !!! Fam .Lis.
duta mariana
duta mariana
16/08/2023
Am apelat în două situații la serviciile SunMedCare,anume perfuzii ptr. mama mea. Puteți să vă lăsați fără griji pe mâinile domnului Cazacu. Sănătate!
Eugen Stan
Eugen Stan
16/08/2023
Om serios! Vine la timp si stie ce face!
Claudia Zdirca
Claudia Zdirca
16/08/2023
Personal profesionist, prompt și foarte amabil.
Virna Lisi
Virna Lisi
04/08/2023
Foarte promti si amabili, dr.Popovici Ion Stefan un profesionist si un om deosebit.Multumiri.
Carmen Lucov
Carmen Lucov
02/08/2023
Pentru noi SunMedCare a fost un serviciu medical oferit la timp cu seriozitate și profesionalism. Programul non-stop constituie un plus. Am sunat seara și a doua zi am avut toate serviciile solicitate. Mulțumim d-lui asistent Marian Cazacu și echipei SunMedCare!
Gabriel NA
Gabriel NA
18/07/2023
Cea mai buna experienta cu consult si medicatie la domiciliu. Profesionalism si umanitate. Recomand!
stefan crisan
stefan crisan
07/07/2023
Comunicare de 10, promptitudine si profesionalism. Recomand cu caldura.
Canuta Cristina
Canuta Cristina
07/07/2023
Profesioniști de acum voi apela mereu la ei in caz de urgentă

Testul pentru depistarea prezentei virusurilor gripale Influenza A si B este un test de screening, calitativ, care este efectuat prin recoltarea de secretii nazale sau prin aspirat nazo-faringian.

Se recomanda testarea populatiei cand apare o crestere a incidentei infectiilor respiratorii, cum se intampla in sezonul de gripa, la pacientii cu semne si simptome caracteristice. Virusurile gripale pot afecta persoanele de orice varsta, insa riscul cel mai mare de complicatii apare in randul copiilor sub 2 ani, al varstnicilor peste 65 de ani si la persoanele cu boli cronice preexistente.

Citeste si: Vaccinul antigripal*

Cand se poate face testul rapid?

Medicii recomanda ca recoltarea probei sa fie realizata cat mai aproape de debutul simptomatologiei: – in mai putin de 4 zile de la debutul simptomelor, recomandarea fiind valabila pentru populatia generala, cu simptomatologie specifica gripei.

In cazul copiilor si persoanelor imunocompromise (sistemul imun este slabit din cauza unor afectiuni severe, precum SIDA sau cancer, in urma transplantului sau al tratamentului cu medicamente imunosupresoare), testul rapid poate detecta virusul si dupa o perioada mai lunga: la 1 saptamana de la debutul simptomelor specifice gripei.

Cat dureaza si unde poate fi efectuat?

Testarea dureaza 30 de minute. Testul poate fi efectuat la domiciliul pacientuluiPentru mai multe detalii, puteti apela numarul de call-center: 0790.242.225

Testul poate sa dea rezultate fals-negative sau fals-pozitive?

Potrivit Organizatiei Mondiale a Sanatatii, specificitatea testului rapid de depistare a gripei este inalta, de 90-95%, iar sensibilitatea, conform Centrului pentru Controlul si Preventia Bolilor din SUA (CDC), variaza de la 50% la 70%. Din cauza sensibilitatii scazute, pot sa apara rezultate fals-negative, sustine OMS. De exemplu:

  • Rezultat fals-pozitiv la testul de gripa – este mai probabil sa apara cand prevalenta (totalitatea cazurilor de imbolnavire pe o perioada data) este scazuta, ceea ce se intampla in general la inceputul si la sfarsitul sezonului de gripa.
  • Rezultat fals-negativ la testul de gripa – este mai probabil sa apara cand prevalenta bolii este ridicata, in general in varful sezonului de gripa.

Surse de informatie:

www.who.int

www.cdc.gov

Chinese (Simplified)EnglishRomanianTurkish