TEST GRIPAL INFLUENZA A SI B – Bucuresti/Ilfov

Test rapid depistare virusuri gripale influenza A si B:
150 Lei


Pentru transport, se pot percepe taxe suplimentare, in functie de locatie.

Servicii de calitate , personal bine pregătit si prompt , am apelat de doua ori la serviciile lor in niște situații grele pentru mine.
Florian Cornel Popescu
Florian Cornel Popescu
2022-10-24
O experienta extraordinara cu aceasta firma , rar am intalnit atata profesionalism implicare si omenie ! Mult succes ! Flori Anca
Omnia Ct
Omnia Ct
2022-10-24
Reliable, caring and dedicated team of professionals that actually deliver safe, prompt and hassle-free healthcare treatment in the comfort of your home. Happy to recommend SunMedCare!
simple me
simple me
2022-10-21
Profesionalism. Promptitudine.
camelia sutiman
camelia sutiman
2022-05-24
Promptidudine si profesionalism,nota10+
Alexandru-Razvan Zidaru
Alexandru-Razvan Zidaru
2022-03-21
Recomand cu incredere. Promptitudine si seriozitate.
Dumitru Cazacu
Dumitru Cazacu
2020-03-24
Very satisfied with the services !
ac sch
ac sch
2020-03-21
Recomand cu încredere , personal profesionist , servicii de cea mai bună calitate
Alin Razvan
Alin Razvan
2020-03-20

Testul pentru depistarea prezentei virusurilor gripale Influenza A si B este un test de screening, calitativ, care este efectuat prin recoltarea de secretii nazale sau prin aspirat nazo-faringian.

Se recomanda testarea populatiei cand apare o crestere a incidentei infectiilor respiratorii, cum se intampla in sezonul de gripa, la pacientii cu semne si simptome caracteristice. Virusurile gripale pot afecta persoanele de orice varsta, insa riscul cel mai mare de complicatii apare in randul copiilor sub 2 ani, al varstnicilor peste 65 de ani si la persoanele cu boli cronice preexistente.

Citeste si: Vaccinul antigripal*

Cand se poate face testul rapid?

Medicii recomanda ca recoltarea probei sa fie realizata cat mai aproape de debutul simptomatologiei: – in mai putin de 4 zile de la debutul simptomelor, recomandarea fiind valabila pentru populatia generala, cu simptomatologie specifica gripei.

In cazul copiilor si persoanelor imunocompromise (sistemul imun este slabit din cauza unor afectiuni severe, precum SIDA sau cancer, in urma transplantului sau al tratamentului cu medicamente imunosupresoare), testul rapid poate detecta virusul si dupa o perioada mai lunga: la 1 saptamana de la debutul simptomelor specifice gripei.

Cat dureaza si unde poate fi efectuat?

Testarea dureaza 30 de minute. Testul poate fi efectuat la domiciliul pacientuluiPentru mai multe detalii, puteti apela numarul de call-center: 0790.242.225

Testul poate sa dea rezultate fals-negative sau fals-pozitive?

Potrivit Organizatiei Mondiale a Sanatatii, specificitatea testului rapid de depistare a gripei este inalta, de 90-95%, iar sensibilitatea, conform Centrului pentru Controlul si Preventia Bolilor din SUA (CDC), variaza de la 50% la 70%. Din cauza sensibilitatii scazute, pot sa apara rezultate fals-negative, sustine OMS. De exemplu:

  • Rezultat fals-pozitiv la testul de gripa – este mai probabil sa apara cand prevalenta (totalitatea cazurilor de imbolnavire pe o perioada data) este scazuta, ceea ce se intampla in general la inceputul si la sfarsitul sezonului de gripa.
  • Rezultat fals-negativ la testul de gripa – este mai probabil sa apara cand prevalenta bolii este ridicata, in general in varful sezonului de gripa.

Surse de informatie:

www.who.int

www.cdc.gov

Chinese (Simplified)EnglishRomanianTurkish